4 NAČINA DA PODMLADITE KOŽU

Starenje je neizbežno, ali ko kaže da morate da izgledate u skladu sa godinama? Postoji više načina da prevarite majku prirodu i vratite sat kako bi vaša koža izgledala mlađe i čvršće, ali bez estetske hirurgije.


Pijte vodu

Iako ne postoji pravi izvor mladosti, voda je veoma blizu toga. Bez dovoljno vode, vaše ćelije kože nisu u stanju da funkcionišu u svom najboljem izdanju i koža može postati suva i zategnuta. Voda ne samo da nas hidrira, već može da spreči i bore. Naravno, ne postoji idealna količina vode koja bi trebalo svakodnevno da se pije. Umesto toga, stručnjaci jednostavn predlažu da slušate svoje telo.

Ostavite pušenje

Odvikavanje od pušenja je jednan od najboljih načina da poboljšate zdravlje, ali da li ste znali da može i da učiniti čuda za vašu kožu i ten? Prvo, prema Health.com, pušači imaju četiri puta veće šanse od nepušača sa problemima sa spavanjem. Odvikavanje od duvana može pomoći da se bolje odmorite noću, što bi moglo da spreči one dosadne kese ispod očiju. Pored toga, pušenje ubrzava starenje i bore se pojavljuju brže nego što bi inače. Prema Health.com, dermatolozi se slažu da koža pušača izgleda u proseku 1,4 puta starija od kože nepušača.

Ograničite izlaganje suncu

Nije novost da je sunce loše za kožu, ali je takođe povezano sa preranim starenjem i boranjem, pored mogućnosti nastajanja raka kože. Za to su krivi ultraljubičasti zraci. Prema pisanju Daili Mail-a, ultraljubičasto svetlo može pojača bore i do 80 odsto, i može dovesti do opuštene kože, degradacije teksture, i žutila kože. Iako nije idealno pa čak i razumno da se izbegne sunčeva svetlost, ograničavanje vremena provedenog na suncu i korišćenje kreme za sunčanje svaki dan, čak i tokom hladnih dana I tmurnog vremena, mogu da spreče oštećenja od sunca i doprineti da vaša koža duže izgleda zdravo i mladalački.

Dnevna hidratacija

Na isti način kao i unošenje vode, hidratacija je važan deo nege kože, jer sprečava kožu da postane zategnuta i skloni boranju. Hidratanti su namenjeni zadržavanju vode, a pomažu i da se popuni prostor između ćelija kože. Naravno, potrebno je odrediti odgovarajuće kreme koje će potpomoći hidrataciju prema vašem tipu kože.

Pomozite nam da postanemo još bolji!
Da li ste pronašli željenu informaciju na ovoj stranici? Da Ne
Da li je sadržaj na ovoj stranici lak za razumevanje? Da Ne
Da li je sadržaj kompletan i sa dovoljno detalja? Da Ne