4 NAČINA KAKO DA PREDUPREDITE MAMURLUK

Posle dobrog noćnog provoda obično sledi težak dan ispunjen glavoboljom, mučninom, suvim ustima, umorom. Postoje mnogi načini kako da se izborite sa mamurlukom, ali ako znamo da je bolje sprečiti nego lečiti, pitanje je može li se mamurluk nekako preduprediti?

Može, naravno, tako što nećete piti, ali za veliki broj ljudi provod nije provod bez alkohola.

Pa koje su onda opcije?


1. PIJTE PUNO VODE SVE VREME- Jedan od glavnih razloga za mamurkluk je dehidratacija organizma. Zato je važno da unosite dosta tečnosti. Najbolje bi bilo da pijete puno vode celog dana pre nego što ćete krenuti u izlazak, a takođe i tokom samog izlaska, svaki put između dva pića trebalo bi da popijete po čašu vode. Na kraju, treba da pijete dosta vode i pre nego što legnete, a valjalo bi da sipate i jednu čašu pored kreveta da vam se nađe.

 2. DOBRO SE NAJEDITE- Jedan od retkih trenutaka u životu kada se savetuje da jedete puno jake i masne hrane. Proteini, ugleni hidrati i masnoća usporiće i ublažiti apsorciju alkohola u krvi, pa će samim tim i neželjena dejstva ujutru biti znatno manja.

 3. POPIJTE SVOJU DOZU VITAMINA & MINERALA- Posebno se preporučuju magnezijum i vitamin B i C, koji će da nadomeste gubitak vitamina usled diuretičkog dejstva alohola.  Oni će vam pomoći i da lakše apsorbujete obiman obrok koji ste prethodno pojeli.

 4. NE MEŠAJTE PIĆA- Mešanje pića je najbrži način da završite veče sa glavom u wc šolji. Takođe, gledajte da pijete što više providnih pića nego obojenih, a kada pravite koktele, izbegavajte gazirane napitke.

Pomozite nam da postanemo još bolji!
Da li ste pronašli željenu informaciju na ovoj stranici? Da Ne
Da li je sadržaj na ovoj stranici lak za razumevanje? Da Ne
Da li je sadržaj kompletan i sa dovoljno detalja? Da Ne