5 intimnih saveta koje svaki muškarac treba da zna

Budimo iskreni, teško je ispratiti sve zdravstvene savete, ali evo 5 činjenica koje svaki muškarac treba da zna.


1. Možete smanjiti rizik od kamena u bubregu

Svi smo čuli o bolu koji donosi kamen u bubregu. Oni koji su to iskusili ne žele da ponovo prolaze kroz ovo iskustvo. Kamen u bubregu je čest poremećaj urinarnog trakta. Dobra vest je da postoje koraci koje možete da preduzmete da ga sprečite. Jedan je da pijete puno vode - dehidratacija je primarni uzrok kamena u bubregu. Drugi je da se ograniči unos natrijuma. Ovo će smanjiti količinu kalcijuma u urinu, što zauzvrat može smanjiti formiranje kamena u bubregu.

2. Erektilna disfunkcija može biti signal kardiovaskularnih bolesti

Erektilna disfunkcija nije samo seksualni problem, već je često rani znak kardiovaskularnog oboljenja, a može biti znak i drugih medicinskih stanja, uključujući bolesti srca, dijabetesa, gojaznosti i niskog nivoa testosterona. Dakle, čak i ako ne smeta ili ne želite tretman, treba da obavestite svog lekara o bilo kojoj vrsti erektilne disfunkcije.

3. Vaši lekovi mogu da urzokuju ili povećaju inkontinencije

Ako se borite sa urinarnim inkontinencijama, pogledajte obavezno lekove koje uzimate. Postoje četiri grupe lekova, koje mogu doprineti problemu i zato je najbolje da se konsultujete sa svojim lekarom.

4. Zablude o karcinomu prostate

Kada je u pitanju rak prostate i njegov tretman, postoje mnoge zablude. Jedna jeda PSA (ili prostata specifični antigen) testiranje treba da koriste pre svih muškarci stariji od 65 godina. U stvari, ljudi koji zaista imaju koristi od testa su mladi, koji tako mogu na vreme da otkriju i leče rak prostate. Druga zabluda je da visoki PSA rezultat uvek znači rak prostate. Mnogo je razloga, koji mogu izazvati veći PSA tako da je biopsija jedini način da budemo sigurni. Treća zabluda je da operacija prostate uništava vaš seksualni život. Ako je rak otkriven na vreme i kvalitetno odstranjen, dugoročni problemi su minimalni.

5. Mislite na svoje zdravlje

Momci, ne idete često kod lekara? Nekada ste zauzeti, a nekada vas je sramota? Ali ako imate zdravstveni problem u vezi testisa ili raka prostate ili seksualno prenosive bolesti, važno je da obratite pažnju na znake koje vaše telo daje i na vreme odete kod lekara. Naravno, redovan pregled bar jednom godišnje se podrazumeva.

Pomozite nam da postanemo još bolji!
Da li ste pronašli željenu informaciju na ovoj stranici? Da Ne
Da li je sadržaj na ovoj stranici lak za razumevanje? Da Ne
Da li je sadržaj kompletan i sa dovoljno detalja? Da Ne