5 NAMIRNICA KOJE UBIJAJU ŽELJU ZA SEKSOM

Znamo da su orasi, lešnici i med odlični afrodizijaci, ali ima i namirnica sa upravo suprotnim dejstvom. Zato dobro pazite šta jedete, ako posle jela imate neke planove sa svojim partnerom ili partnerkom.

Evo šta bi trebalo izbegavati:


 

  1. PASULJ

Pasulj spada u najzdravije povrće. Bogat vlaknima i proteinima, odličan antioksidant, dobar za održavanje linje, ali  nimalo se ne preporučuje pre seksa. Razlog znamo svi vrlo dobro. Ne želite da legnete sa partnerom u krevet nadutog stomaka i da sve vreme mislite samo kako da ne ispustite gasove.

  1. ČOKOLADA

Čokolada se dugo smatrala za afrodizijak, jer kakao podstiče lučenje endorfina koji izaziva osećaj sreće. Ali i letargije. Puno čokolade dovodi do umora i smanjuje seksualnu želju I libido. Dakle, ako želite dobar i aktivan seksulni odnos, čokoladu ostavite za kasnije.

  1.   RIBA

Ko bi rekao. Ali nije riba kriva, već čovek. Industrijski otpadi koji su se decenijama lučili u reke i mora mogu biti veoma opasni po zdravlje, jer upravo utiču na slabljenje reprodutivnih funkcija kod ljudi I životinja I smanjenje seksulane želje. Iako se godinama u nazada kontrola pojačala i zakoni postali oštriji, ipak ne bi trebalo rizikovati sa  konzumiranjem ribe pre ljubavnog odnosa.

  1. PRŽENA HRANA

Za razliku od pasulja I ribe, koji su samo po sebi veoma zdravi, prženu hranu ne bi trebalo jesti uopšte. Ipak, posebno to važi ako planirate seksualni odnos. Trans-masti koje se nalaze u svakoj prženoj hrani drastično smanjuju libido podjednako I kod muškaraca I kod žena. Ovo se pogotovo odnosi na pomrfit iz friteze.

  1. KOKICE IZ MIKROTALASNE

Iako dobar film I kokice izgledaju kao odlična uvertira u romantično veče, efekat je potpuno suprotan. Hemikalije koje se koriste u kesi za kokice koja se stavlja u mikrotalasnu veoma smanjuju sekusalnu želju, a pogotovo utiču na smanjnjenje proizvodnje sperme kod muškaraca.

Pomozite nam da postanemo još bolji!
Da li ste pronašli željenu informaciju na ovoj stranici? Da Ne
Da li je sadržaj na ovoj stranici lak za razumevanje? Da Ne
Da li je sadržaj kompletan i sa dovoljno detalja? Da Ne