5 SAVETA KAKO DA SNIZITE PRITISAK NA PRIRODAN NAČIN

Ukoliko imate problem sa hipertenzijom, ne morate odmah posegnuti za lekovima. Probajte prvo sa hranom. 


Beli luk

Beli luk u sebi sadrži sumporna jedinjenja koja opuštaju i proširuju krvne sudove, čime oslobađaju pritisak i pomažu da šećer kroz organizam efikasnije prolazi. Dodatne prednosti belog luka u svakodnevnoj ishrani su i te što smanjuje i LDL iliti loš holesterol, smanjuje masti u krvi i odličan je borac protiv virusa, bakterija i gljivica u organizmu.
Cimet

Cimet sadrži veliku količinu fenola – jedinjenja za koje je dokazano da stabiliše šećer u krvi, podstičući insulin na normalan rad.

Karanfilić
Kao i cimet, i karanfilić je odličan izvor fenola, ali i antioksidanata i time odličan prirodan izvor sastojaka koji snižavaju krvni pritisak. Pored toga, karanfilić podstiče bolji rad digestivnog trakta, eliminiše potencijalno štetne bakterije iz organizma i pomaže da se hrana efikasnije obradi.

Paradajz

Paradajz u sebi sadrži jedan od najsnažnijih antioksidanata – likopen, koji pomaže u zaštiti srca od infarkta, suženja krvnih sudova i visokog pritiska, ali i poboljšava celokupno stanje organizma. Za što bolji učinak, pored konzumiranja u sirovom stanju, preporučuje se da pijemo (nesoljen) sok od paradajza.

Izbacivanje soli iz ishrane

Ovo značajno pomaže kod snižavanja visokog pritiska. Smanjen unos soli možete postići tako što ćete redukovati unos suhomesnatih proizvoda i gotove prerađene hrane, koja inače obiluje ovim začinom. Isto tako, ograničite soljenje kod pripreme svakodnevnih obroka i time ćete znatno doprineti da budete sveukupno zdravi.

Pomozite nam da postanemo još bolji!
Da li ste pronašli željenu informaciju na ovoj stranici? Da Ne
Da li je sadržaj na ovoj stranici lak za razumevanje? Da Ne
Da li je sadržaj kompletan i sa dovoljno detalja? Da Ne