5 SAVETA ZA ODABIR DOBROG JASTUKA

Teško spavate i budite se sa bolovima u vratu? Možda treba da razmislite o novom jastuku.


Osnovna stvar o kojoj treba voditi računa je da vam jastuk džri vrat tako da uvek bude paralelan sa dušekom. U tom smislu, ovo su konkretni saveti u odabiru jastuka:

  1. KONTUR JASTUCI SU NAJBOLJI

Jastuk koji ima udubljenje za glavu u sredinii i uzvišenje na krajevima najbolje podupire vaš vrat I omogućava najbolju cirkulaciju krvi i odmaranje mišića.

         2. LATEX PENA JE NAJBOLJI MATERIAL

Jastuci napravljeni od lateks pene se ne zagrevaju tako brzo kao oni od memorijske pene i sa njima se nećete buditi oznojeni tokom noći I dublje ćete spavati.

         3. PERJANI JASTUCI IZAZIVAJU NAJVIŠE BOLOVA

Kada prvi put legnete na perjani jastuk, učini vam se super udoban, ali vremenom se perje spusti, a vra proadne što izaziva bol u vratnim mišićima.

         4. JASTUCI OD HELJDE SU BUČNI

Jastuci punjeni heljdom veoma su dobri za spavanje, ali je problem što ljuspice heljde proizvode zvuk tokom noći kada se pomeraju. Takođe, ljuspice mogu da se pomere sve u jednu stranu I da vaš vrat ostane bez podrške.

         5. JASTUCI ZA TELO MOGU BITI KORISNI

Pogotovo ako spavate na stomaku (što bi inače trebalo izbegavati), jastuci za telo mogu vam pomoći da smanjite pritisak na stomak. Takođe, oni se posebno preporučuju ženama u trudnoći.

 

Pomozite nam da postanemo još bolji!
Da li ste pronašli željenu informaciju na ovoj stranici? Da Ne
Da li je sadržaj na ovoj stranici lak za razumevanje? Da Ne
Da li je sadržaj kompletan i sa dovoljno detalja? Da Ne