6 neverovatnih načina da smanjite mamurluk

Svako ima svoje male rituale kojima se leči od mamurluka, koji obično uključuju masne pljeskavice za doručak, ili buđenje uz aspirin. Mamurluk je uglavnom rezultat dehidratacije, koja se javlja nakon noći preteranog konzumiranja alkohola, jer je on diuretik. Glavobolja, mučnina, suva usta, umor i vrtoglavica su glavne karakteristike mamurluka. Evo nekih predloga kako da smanjite ove simptome:


 

Kruške i sok od krušaka

Želim da izbegnete mamurluk? Pre izlaska pojedite krušku ili popijte sok od kruške. Verovali ili ne, postoje blagotvorni efekti koje kruške mogu imati na procenat alkohola u krvi nakon konzumiranja pića.

Špargle
Špargla je dokazano dobra hrana za neutralisanje alkohola u organizmu. Istraživači su otkrili da aminokiseline u šparglama povećavaju brzinu ćelija koje služe za neutralisanje alkohola, kao i sprečavanje oštećenja od njenih toksičnih nusproizvoda.

Đumbir
Đumbir sadrži magnezijum, cink, hrom, koji sprečavaju groznicu i preterano znojenje. Može da smanji bol i upalu – tako da je čaj od đumbira potencijalna opcija za neutralisanje mamurluka.

Pire krompir

Konzumiranje pire krompira pre alkohola može sprečiti mamurluk, smatraju stručnjaci. Ako pojedete pire pre pića, nakon što dospe u prvi deo tankog creva, usporiće pražnjenje želuca. To znači da ćete se napiti manje brzo, što bi moglo značiti blaži mamurluk.

Vežbanje
Vežbanje u, čak, osnovnim preporučenim nedeljnim nivoima fizičke aktivnosti (najmanje 150 minuta aktivnosti umerenog intenziteta), potencijalno neutrališe neke od štetnih efekata konzumiranja alkohola.

Prema istraživačima, to ne znači da vežba potpuno poništava efekte alkohola; samo pokazuje koliko je značajna fizička aktivnost za naše opšte zdravlje.

Pomozite nam da postanemo još bolji!
Da li ste pronašli željenu informaciju na ovoj stranici? Da Ne
Da li je sadržaj na ovoj stranici lak za razumevanje? Da Ne
Da li je sadržaj kompletan i sa dovoljno detalja? Da Ne