7 NAMIRNICA KOJE SU NAJBOLJE ZA HIDRATACIJU ORGANIZMA

Da li ste znali da možete da se hidrate onim što je na tanjiru - ne samo što je u vašoj šolji ?


1. Krastavac

Pored toga što sadrži 95% vode , krastavci pomažu u otklanjanju otrova iz tela i smanjuju iritaciju kože . Preliminarna istraživanja, takođe, sugerišu da krastavci pomažu u anti - aging aktivnostima . Zato ih potražite na pijaci; oni su u sezoni od jula do septembra .

2. Celer

Možete jesti celer kad god poželite, zbog niske vrednosti kalorija koje sadrži I visoke vrednosti vitamina K , folne kiseline i kalijuma .

3. Iceberg salata

Samo ime "Ice " govori o tome da bi mogla da se istopi , jer ova vrsta salate sadrži 95% vode . To je dobra baza za vaš letnji obrok . Međutim , ako želite dati prednost zdravom  srcu, umesto Iceberg salate izaberite spanać koji sadrži 91% vode.  

 

4. Tikvice

Kao rođake u porodici krastavaca I dinje, ove popularne letnje bundeve imaju visok sadržaj vode – 95%. Još bolje , tikvice sadrže antioksidanse kao što su beta-karoten, lutein i zeoksantin . Poslednja dva sastojka su posebno važna za zdravlje očiju .

5. Lubenica

Lubenica sadrži 91%  vode . Ovog leta ova poslastica vam može pomoći u zaštiti ćelija od oštećenja od sunca i poboljšati vam ten .

6. Jagode

Jagode su dovoljno slatke da ih možete jesti za desert. Ali koristi jagoda idu dalje od ukusa i sadržaja 91% vode . One su bogat izvor flavonoida , jedinjenja za poboljšanje kognitivne funkcije .

7. Karfiol

Iznenađeni ? Karfiol, zapravo sadrži 92% procenata vode . Bogat je vitaminom C , vitaminom K. Karfiol  sadrži hranljive materije koje mogu da pomognu pri snižavanju holesterola i smanjuje rizik od raka . Probajte karfiol pire kao zamena za pire krompir .

Pomozite nam da postanemo još bolji!
Da li ste pronašli željenu informaciju na ovoj stranici? Da Ne
Da li je sadržaj na ovoj stranici lak za razumevanje? Da Ne
Da li je sadržaj kompletan i sa dovoljno detalja? Da Ne