7 RAZLOGA DA PIJETE VODU SA LIMUNOM SVAKO JUTRO

Konzumiranje vode sa limunom na prazan želudac, ujutru, je jedan važan ritual koji pruža ogromne prednosti za vaše celokupno zdravlje.

Sok od limuna daje veliku količinu vitamina C. Preporučena dnevna količina je 75 mg za žene i 90 mg za muškarce. Ljudi koji konzumiraju više vitamina C imaju efikasniji digestivni sistem. 


Ovo je sedam ključnih razloga zašto je ova kombinacija dobra

1. Poboljšava varenje: Sok od limuna pomaže detoksikaciju iz digestivnog trakta. Može pomoći varenje, sprečiti gorušicu i nadimanje. Takođe pomaže pražnjenju creva, hidrira vaše debelo crevo, i stimuliše proizvodnju žuči.

 2. Jača imunitet: Limunov sok je bogat vitaminom C, koji pomaže jačanju imunog sistema i borbi protiv prehlade i gripa.

3. Povećava energiju: Voda sa limunom vam daje instant podsticaj energije i popravlja raspoloženje na samom početku dana.

4. Pomaže pri mršavljenju: Iako voda sa limunom sama po sebi neće dovesti do čudesnog gubitka težine, definitivno može pomoći da postignete brže i dugoročnije rezultate. Ovaj napitak može zasititi, pomažući da se prevaziđe potreba za užinom ili grickanjem između obroka.

5. Ima antibakterijska i antivirusna svojstva: Limun pomaže u borbi protiv gripa, i ublažava upalu grla.

6. Jača mozak: Visok nivo kalijuma i magnezijuma u vodi sa limunom je koristan za zdravlje mozga i nerava. Voda sa limunom može vam dati podsticaj koji vam je potreban za borbu protiv depresije i stresa.

7. Bori se protiv raka: Limun je antioksidans i smanjuje rizik od nekih vrsta raka.

Pomozite nam da postanemo još bolji!
Da li ste pronašli željenu informaciju na ovoj stranici? Da Ne
Da li je sadržaj na ovoj stranici lak za razumevanje? Da Ne
Da li je sadržaj kompletan i sa dovoljno detalja? Da Ne