Kako da izbegnete gojenje u menopauzi

Dobijanje na kilaži tokom menopauze je veoma česta pojava kod žena, jer promena hormona i sporiji metabolizam dovode do povećanja kilograma.


Zato je važno da unosite malo kalorija i da redovno vežbate.

Postoji mnogo načina da se pristupi pravilnoj ishrani i vežbanju . Evo nekoliko predloga koje nudimo svojim pacijentima:

Napravite plan ishrane. Žene često jedu mnogo više kalorija nego što misle. Zato nije loše da se konsultujete sa nutricionistom za pomoć u stvaranju zdravog plana ishrane u čemu vam mogu pomoći i kalorijske tablice na našem sajtu.

Vežbajte sa tegovima. Vaše telo počinje da gubi mišićnu masu sa oko 40 godina, a trening sa tegovima je najbolji način da se taj proces uspori. Postoji mnogo fitnes aplikacija koje vam mogu pomoći da kreirate i pratite rutinu vežbanja.

Žene pre menopauze, slušajte - sada je vreme da preduzmete mere da sprečite dobijanje na težini u srednjem dobu. Držite svoju težinu pod kontrolom i razvijajte rutinu vežbanja koju ćete zadržati tokom čitavog života.

Koliko će teška vaša borba biti protiv menopauzalnog gojenja zavisi od tipa tela i celokupnog zdravstvenog stanja.

Gubitak hormona takođe igra ulogu, često uznemirava san i utiče na apetit. Manje sna može da poveća nivo hormona stresa, koji će vas lako ubediti da ostavite jabuku i posegnete za čipsom ili čokoladom.

Takođe, žene sa hroničnim oboljenjima , kao što su dijabetes su u najvećem riziku od gojenja kad je srednje doba u pitanju. Isto važi i za žene sa sindromom policističnih jajnika, što može oduzimati vašu dnevnu energiju . Žene koje se oporavljaju od kukova, operacije kolena ili stopala takođe se teško bore sa ovim problemom.

Uprkos izazovima, možete se boriti protiv gojenja. Budite uporni, što je važnije nego juriti za brzim rezultatima.

Pomozite nam da postanemo još bolji!
Da li ste pronašli željenu informaciju na ovoj stranici? Da Ne
Da li je sadržaj na ovoj stranici lak za razumevanje? Da Ne
Da li je sadržaj kompletan i sa dovoljno detalja? Da Ne