KAKO DA PRIRODNO IZLEČITE URINARNU INFEKCIJU

Infekcija urinarnog trakta je veoma bolna i ponekad je za nju potrebna hitna medicinska pomoć. Međutim, postoje i prirodni načini da se rešite ovog problema.


Sok od brusnice i borovnice

Nezaslađ sok od brusnice snažno deluje jer pomaže da se doda kiselina u urinu, što onda otežava da se bakterije zadrže na zidovima bešike.. Međutim, nemojte koristiti prerađen sok od brusnice.

Borovnice dolaze iz iste porodice biljaka kao brusnica i razvili su neke od istih svojstvava. Njihova konzumacija u jutarnjim satima je, takođe, veoma efikasna ako patite od infekcije urinarnog trakta.

Prašak za pecivo

Čim shvatite da patite od urinarne infekcije, soda bikarbona ukombinaciji sa tečnošću može zaista pomoći. To pomaže da se podigne pH vašeg urina i time smanjuje infekcija.

Ananas

Ananas sadrži enzim bromelain, koji može da pomogne da se otklone oboljenja mokraćnih kanala. Da bi bio efikasan, treba jesti šolju komadića ananasa redovno (dva puta dnevno) dok ne prođe infekcija.

Čaj od đumbira

Đumbir je jedan od najvažnijih iscelitelja na ovoj listi. Pošto je đumbir jedan od najboljih antiinflamatornih biljaka, samim tim može da pomogne da se spreči upala, smanjuje trenutnu upalu i smanjuje bol.

Voda

U slučaju infekcije mokraćnih puteva, možete koristiti bilo mineralnu vodu ili destilovanu vodu, i popiti najmanje 8 šolja dnevno. To pomaže da isčistite svoj sistem, hidrirate organizam, ali je takođe odličan način da se spreči upala mokraćnog trakta.

Šta treba da izbegavate?

Namirnice koje u ovom period treba da izbegavate su čokolada, limun, i kafa. One mogu iritirati sluzokožu bešike.

Pomozite nam da postanemo još bolji!
Da li ste pronašli željenu informaciju na ovoj stranici? Da Ne
Da li je sadržaj na ovoj stranici lak za razumevanje? Da Ne
Da li je sadržaj kompletan i sa dovoljno detalja? Da Ne