KAMPANJA O RAKU DOJKE PRIKAZANA NA LIMUNOVIMA POSTALA VIRALNA

Kampanja koja koristi limun kako bi naučila žene da prepoznaju simptome raka dojke, korišćena je da obrazuje ljude širom sveta.


#KnowYourLemons kampanja, koristi lako razumljiv vizuelni prikaz, u kojima slike limuna pokazuju 12 ključnih promena na grudima koji mogu ukazivati na prisustvo raka dojke.

Kampanja je postala viralna - slika je pregledana više od 3 miliona puta na Facebook platformi! Pored toga, ova kampanja je predstavljena od strane medija širom sveta.

Ali šta je tajna uspeha ove kampanje?

Corrine Ellsworth Beaumont, dr, osnivač i direktorka Worldwide Breast Cancer, veruje da je to zato što kampanja koristi vizuelne efekte i moć modernog dizajna.

On je objasnio da su mnoga istraživanja pokazala da se pacijenti jako malo sećaju (14%) od onoga što je rečeno tokom konsultacija.

Osim toga, ona je rekla da znatan procenat pacijenata ima "nizak nivo zdravstvene pismenosti", i mnogi od njih se osećaju neprijatno da govore o grudima I raku, čak i sa svojim prijateljima i porodicom.

"Ovo vizuelno rešenje je dobitna kombinacija, jer je vrlo pristupačno.Pacijenti vide limun, ali ga tumače kao grudi."

Dr Beaumont počela je da radi na kampanji #KnowYourLemons pre više od 15 godina, nakon smrti obe njene bake od raka dojke. Ta smrt izazvala je potrebu da zna više o bolesti.

Ona kaže da se uvek stavlja "u poziciju pacijenta" da vidi problem iz njihovog ugla ", a zatim razgovara sa medicinskim osobljem, a zatim razvija vizuelna rešenja na osnovu njihovih potreba.

Vizuelni efekti i prateći leci su prevedeni na 16 jezika, ali dr Bomon traži donacije da proširi kampanje na više jezika.

Izvor: Worldwde CancerCampaign

Pomozite nam da postanemo još bolji!
Da li ste pronašli željenu informaciju na ovoj stranici? Da Ne
Da li je sadržaj na ovoj stranici lak za razumevanje? Da Ne
Da li je sadržaj kompletan i sa dovoljno detalja? Da Ne