Kardiološka služba

U kardiološkoj službi u Poliklinici Intertim rade Prof. dr Žarko Vučinić, Prof. dr Dragan Tavčioski i Prof. dr Vjekoslav Orozović, kardiolozi sa dugogodišnjim kliničkim iskustvom stečenim u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, autori više knjiga, stručnih i naučnih publikacija iz oblasti kardiologije.


Pored preventivnog rada koji se sastoji od ranog otkrivanja ishemijske bolesti srca, kao i drugih kardiovaskularnih oboljenja kod osoba sa rizikom za pojavu bolesti srca i krvnih sudova, sa ciljem produženja životnog veka, kao i  poboljšanja kvaliteta života, Poliklinika pruža i sledeće dijagnostičko-terapijske usluge usluge iz oblasti kardiologije u koje spadaju:

  • dijagnostika i lečenje raznih kardioloških oboljenja (povišen krvni pritisak, oboljenja srčanih zalistaka, poremečaji srčanog ritma, upalna i druga oboljenja srčanog mišića i srčane ovojnice, bolesti srčanih arterija i dr.);
  • kardiološki pregled sa EKG-om;
  • ultrazvučni pregled srca sa kolor dopplerom;
  • test opterećenja srca (ergometrijski test);
  • 24-časovni Holter EKG;
  • 24-časovni Holter krvnog pritiska;

Svi pregledi se obavljaju na medicinskoj opremi novije generacije.

Prisustvo drugih subspecijalnosti interne medicine unutar Poliklinike omogućava timski rad koji je od posebnog značaja kod pacijenata sa povišenim krvnim pritiskom gde se pored kardiologa u dijagnostiku i lečenje uključuju nefrolog i endokrinolog sa ciljem otkrivanja bubrežno-endokrinih uzroka hipertenzije i eventualnih štetnih efekata povišenog krvnog pritiska na bubrežnu funkciju.

Kontaktirajte nas direktno i zakažite pregled

Sva polja su obavezna!

Pomozite nam da postanemo još bolji!
Da li ste pronašli željenu informaciju na ovoj stranici? Da Ne
Da li je sadržaj na ovoj stranici lak za razumevanje? Da Ne
Da li je sadržaj kompletan i sa dovoljno detalja? Da Ne