PET MESTA NA TELU KOJE OBIČNO ZABORAVITE DA NAMAŽETE

Svi znamo da treba da nanesemo kremu za sunčanje svaki put kada  izlazimo na sunce. Ali postoje neki važni delovi tela koje često zaboravljamo da namažemo.


Kada ste poslednji put stavili zaštitu od sunca na ušima ? Ovo su neka od mesta na koje ljudi najčešće zaboravljaju da nanesu zaštitu od sunca:

 

1. Uši

 Studija  za kožne bolesti Cancer Foundation navodi uši kao treću najčešću lokaciju za rak kože . Kancer kože može da se pojavi na bilo kom delu uha , čak I na oblasti koje su relativno zaštićene od sunca.

 

2. Kapci

 Najbolji način da zaštitite svoje kapke je da nosite naočare za sunce . Ali ako pokušavate da izbegnete linije od naočara na licu, koristite kremu koja sadrži zaštitni faktor sunca ( SPF ). Koža na kapcima će apsorbovati kremu bolje od kreme za sunčanje .

 

3. Usne

 Balzam za usne koji sadrži zaštitni faktor će zaštititi vaše usne . Ponavljajte nanošenje balsama  ako često jedete ili pijete . Rak kože usana  najčešće se javlja kod muškaraca starijih od 50 godina. Oko 12 puta je  veća verovatnoća da će biti pogođena donja usna, zbog svoje veće izloženosti suncu.

 

4. Vrhovi nogu

 Debeo sloj mrtvih ćelija kože štite tabane protiv ultraljubičastih zraka Sunca . Ali sa druge strane, noge se suočavaju sa suncem direktno kada nosimo japanke I otvorene cipele. To čini ovu oblast posebno osetljivom na sunčeve zrake .

 

5. Teme

 Kosa ti je samo mala zaštita od ultraljubičastih zraka . Vaše teme - posebno ako ste ćelavi - direktno se suočava sa suncem , nalik vrhovima stopala . Ako ne želite da nosite šešir , obavezno stavite neku kreme za sunčanje .

 

Kreme za sunčanje su veoma efikasne kada se koriste pravilno . Pratite ove smernice da biste dobili maksimalnu zaštitu :

  • Odaberite proizvod sa najmanje 15 SPF . Broj pokazuje koliko dobro proizvod štiti od štetnih zraka sunca .
  • Nanesite kremu za sunčanje najmanje 20 do 30 minuta pre nego što odete na otvorenom.
  • Ponovo nanesite kremu za sunčanje svaka tri sata dok ste na otvorenom , čak i ako etiketa na proizvodu kaže da je dovoljno jednom
  • Ponovo nanaesite kremu za sunčanje svaki sat ili dva ukoliko se znojite ili je sunce jako.
  • Pokrijte sve izložene delove tela, uključujući lice i leđa
  • Nanesite kremu za sunčanje čak I pre šminkanja.
Pomozite nam da postanemo još bolji!
Da li ste pronašli željenu informaciju na ovoj stranici? Da Ne
Da li je sadržaj na ovoj stranici lak za razumevanje? Da Ne
Da li je sadržaj kompletan i sa dovoljno detalja? Da Ne