Skupljanje urina tokom 24 sata

UVOD — Sledeća uputstva će Vam pomoći da na odgovarajući način sakupite uzorke urina tokom 24 sata. Ponekad će se od Vas tražiti da sakupite dva ili tri uzastopna 24-časovna uzorka.


UPUTSTVA

Tokom svakog 24-časovnog perioda treba da sakupite svaku kap urina. Nije važno koliko mnogo ili malo urina ima sve dok ne sakupite svaku kap.

Sakupljanje urina počnite ujutru, nakon što se probudite, nakon što ste po prvi put tog dana ispraznili bešiku.

Mokrite (ispraznite bešiku) prvi put tog dana i povucite vodu. Zabeležite tačno vreme (npr. 6:15 ujutru). U tom trenutku počinjete sakupljanje urina.

Tokom dana i noći sakupite svaku kap urina u praznu bocu za uzimanje uzoraka. Čuvajte je na sobnoj temperaturi ili u frižideru.

Ako treba da ispraznite creva, treba da sakupite svu mokraću koju za to vreme izbacite. Pokušajte da u uzorak urina ne ubacite deo fecesa. Ako feces dospe u uzorak nemojte pokušavati da ga uklonite iz boce za uzorak.

Kolekcija je gotova kada sakupite prvi urin narednog jutra, dodavajući ga u bocu za sakupljanje. To treba da bude oko deset minuta pre ili nakon vremena prvog mokrenja prethodnog dana (koje je isprano povlačenjem vode). U ovom primeru pokušajte da mokrite između 6:05 i 6:25 narednog dana.

Ako osetite potrebu da urinirate sat vremena pre isteka 24 sata popite punu čašu vode kako biste u određeno vreme mogli da urinirate. Ako treba da mokrite 20 minuta pre određenog vremena pokušajte da sačekate odgovarajuće vreme.

Molimo Vas da zabeležite tačno vreme uzimanja uzorka čak i kada ono nije isto kao prethodnog dana.

ČUVANJE — Boca(e) može da se čuva na sobnoj temperaturi jedan ili dva dana, Ili na hladnom mestu ili u frižideru više vremena.

Kontaktirajte nas direktno i zakažite pregled

Sva polja su obavezna!

Pomozite nam da postanemo još bolji!
Da li ste pronašli željenu informaciju na ovoj stranici? Da Ne
Da li je sadržaj na ovoj stranici lak za razumevanje? Da Ne
Da li je sadržaj kompletan i sa dovoljno detalja? Da Ne